Ģimeņu diena kopā ar vizuālo mākslinieci Gundegu Eveloni

Raiņa un Aspazijas māja

Sestdien, 9. oktobrī, no plkst. 14.00 līdz 16.00 festivāla “Survival Kit 12” ietvaros Raiņa un Aspazijas mājā (Baznīcas ielā 30, Rīgā) notiks mākslinieces Gundegas Evelones darbnīca ģimenēm “Skaistuma mušiņu rāmētava”.

Atsaucoties uz Raiņa un Aspazijas mājā skatāmo mākslinieces Ingrīdas Pičukānes darbu “Veltījums nogurušajam plakstiņam”, radošās darbnīcas laikā ikviens varēs cildināt kādu paša izvēlētu savas ādas īpatnību. Ķermeņa zīmes varēs fiksēt īpaši iekārtotā fotostudijā, pašrocīgi radīt greznu, un ievietot to foto rāmī, ko mājās novietot goda vietā. Neparastās darbnīcas laikā, izmantojot tēlniecības paņēmienus un fiksējot apmeklētāju ķermeniskās atšķirības zīmes ar polaroīda fotoaparātu māksliniece kopā ar apmeklētājiem veidos nelielus laikmetīgās mākslas darbiņus un tos ierāmēs.

“Mēs, Jūsu skaistuma mušiņas, dzimumzīmes, rētiņas, kārpiņas, kuplās uzacis un grumbiņas, esam aizvainotas, ka mūs tā nievājat. Jūs mūs slēpjat zem bieziem meikapa slāņiem, iznīdējiet ar lāzeriem un nostiepjat aiz ausīm. Tieši mēs jūsu vienādās, plakanām pannām līdzīgās homo sapiens sejas padarām atšķirīgas un atpazīstamas. Mēs atzīmējam jūsu dzīves pieredzi un marķējam sasniegumus, un mums par to jātop izceltām.”

Darbnīcas apmeklējuma nosacījumi:

> Vecumā līdz 12 gadiem – ja nav elpceļu infekcijas slimību simptomi un nav noteikta pašizolācija vai karantīna; dalībniekiem nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu (pase, ID, dzimšanas apliecība).
> Vecumā no 12-18 gadiem – jāuzrāda derīgs sertifikāts (www.Covid19sertifikats.lv) vai negatīvs testa rezultāts, kā arī personu apliecinošs dokuments (pase, ID, dzimšanas apliecība).
> Vecumā no 18 gadiem – jāuzrāda derīgs sertifikāts (www.Covid19sertifikats.lv), kā arī personu apliecinošs dokuments (pase, ID).
—————————————-
Informējam, ka pasākums var tikt tiks fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma zonā, jūs apstiprināt, ka esat informēts, ka tiksiet iekļauts audio vai vizuālajā materiālā.
—————————————-

Pieteikšanās šeit: https://forms.gle/MLN3n18e1R92QQzC9