Henrika Eliasa Zēgnera autorvakars

Ojāra Vācieša muzejs

Ojāra Vācieša muzejā (Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 19) 2. oktobrī plkst. 18.00 notiks dzejnieka Henrika Eliasa Zēgnera autorvakars, kas turpinās pasākumu ciklu “Ojāra Vācieša prēmijas laureāti”.

Ojāra Vācieša dzejas prēmija dibināta 1984. gadā, kad Rīgas rajona agrofirma “Ādaži” reizi piecos gados piešķīra balvu dzejā, bērnu dzejā un par ieguldījumu latviešu dzejas atdzejošanā un popularizēšanu citās valodās. Kopš 2003. gada Ādažu un Carnikavas pašvaldība sadarbībā ar Ojāra Vācieša muzeju ik gadu piešķir literāru prēmiju spilgtam dzejoļu krājumam.

Henriks Eliass Zēgners ir dzejnieks un redaktors, saņēmis Ojāra Vācieša prēmiju par otro dzejas krājumu “Paradīze” (2021, “Neputns”), aktīvi piedalās lasījumos un publicē dzejoļus kopš 2009. gada. Viņa darbi atdzejoti un publicēti angļu, lietuviešu, igauņu, somu, spāņu un citās valodās, tostarp žurnālos “The London Magazine” un “Nemunas”, kā arī vairākās antoloģijās.

Henriks Elias Zēgners Ojāra Vācieša prēmiju saņēma 2022. gadā par dzejoļu krājumu “Paradīze”.

Saruna ar Henriku Eliasu Zēgneru turpina pasākumu ciklu “Ojāra Vācieša prēmijas laureāti”. Muzejā jau viesojusies Māra Zālīte un Jānis Rokpelnis, bet vēl gaidāmas tikšanās ar Annu Auziņu un Lindu Menci (Gabarajevu).

Ieejas maksa: 2,00 eiro; skolēniem, studentiem, senioriem: 1,50 eiro.