Akvareļu darbnīca

Raiņa muzejs "Jasmuiža"

Raiņa muzejā “Jasmuiža” (Aizkalne, Preiļu novads) 19. oktobrī plkst. 11.00 notiks akvareļu atklātņu darbnīca “Pļavas ziedu atklātnīte”, kur apmeklētāji varēs ne tikai uzzināt par Raiņa iemīļotajām pļavas puķēm, kas aug “Jasmuižā”, bet arī paši apgūt ziedu zīmēšanu akvareļu tehnikā.

Aspazijas un Raiņa savstarpējo saraksti veido gandrīz 2500 vēstuļu un, līdzās vēstulēm, ievērojamu daļu veido arī uz atklātnēm rakstītas ziņas. Pastkartes Aspazija izmantoja ne tikai saziņai ar Raini, saviem draugiem un paziņām, bet arī krāja atklātņu albumos.

Savukārt Rainis jau no bērnības ir bijis labs dabas norišu vērotājs, pamanot gadalaiku nestās pārmaiņas un nianses augu valstībā. Šī dabas mīlestība viņu pavada visu turpmāko dzīvi. Dažādi ziedi, galvenokārt pļavu, lauku puķes, kas, iepazītas jau bērnībā, bieži sastopamas Raiņa dzejā.

Šoreiz “Jasmuiža” aicina iemācīties uzzīmēt akvareļu tehnikā savu īpašo atklātni, tās ilustrācijai izmantojot kādu no Raiņa mīļākajām pļavas puķēm. Īpašas zināšanas nav nepieciešamas. Visus materiālus nodrošina muzejs.

Pirms darbnīcas apmeklētāji dosies pastaigā pa “Jasmuižas” parku un uzzinās par pļavas puķēm, kas aug “Jasmuižā”.

Dalības maksa: 2,00 eiro.

Obligāta pieteikšanās līdz 18. oktobrim pa tālr. 29487589 (Anita).